Prodaja koles in kolesarske opreme
Kolesarski servis
Pikado in oprema arrows - zabava in prosti čas
Najboljša pirotehnika v mestu
Ribičija - vse za športni ribolov
Servis smuči in desk - profesionalni ski servis
Servis koles - profesionalni kolesarski servis
STIGA - namizni hokej in nogomet
»
»

PREMAZI THERMOSHIELD

Od leta 2001 se ukvarjamo s svetovanjem, prodajo in izvedbo del s premazi Thermoshield. Thermoshield - prihranek energije in užitek bivanja!

Bistvo toplotne zašÄite je zašÄita pred vlago!

Ugotovitev ni nova. Vsi dobro vemo, da za ogrevanje vlažnih prostorov z vlažnimi zidovi potrebujemo veliko več energije kot pri ogrevanju suhih prostorov s suhimi zidovi. Toplotno izolacijske fasade, dokler se ne navlažijo sicer zelo primerno skrbijo za zašÄito pred mrazom, ne šÄitijo pa pred vlago v zidovih, ki je glavni razlog toplotnih izgub.

Kaj je Thermo-Shield in kako deluje!?

Premaz je visokoelastičen in tudi pri temnih barvah trajno odbija sončno svetlobo (tudi do 86%), zmanjšuje raztezanje in krčenje v materialih, na katere je nanešen in tako preprečuje nastajanje mikrorazpok, ki so razlog številnih nevšečnosti na zunanjih površinah stavb, saj le te omogočajo vsrkavanje kapilarne vode in posledično nastanek plesni, alg in drugih nevšečnosti.

Thermoshield - prihranek energije in užitek bivanja  Thermoshield - visokoelastičen premaz  Thermoshield - prihranek energije  Thermoshield - stena sposobna akumuliranja energije  Thermoshield - učinek

Kaj prinese Thermo-Shield z energetskega vidika?

V skladu s testi državno priznanega preskuševalnega inštituta dosežemo z nanosom Thermo-Shield za 30 ali več odstotno zmanjšanje izgub ob prenosu toplote. To kajpada pomeni prihranek energije oz. nižje stroške ogrevanja/klimatizacije. Kljub visoki, trajni lastnosti odbijanja sončnih žarkov, s katero pri zunanjih premazih dosežemo hladilni učinek, nam toplotni prihranek skupaj z učinkom odvajanja vlage zagotovi zmanjšanje toplotnih izgub.

Katere učinke kaže praksa?

Praktične meritve toplotnega pretoka znanstveno dokazujejo učinke materiala v dinamičnih in praktičnih razmerah. Ob tem se izkaže, da se lahko teoretično (zgolj računsko) ugotovljena u-vrednost zniža za več kot 33 %. Dejanska u-vrednost zidu, premazanega s Thermo-Shieldom, se izboljša celo za toliko, kot bi to po teoretičnih izračunih lahko dosegli z 19-centimetrskim izolacijskim materialom (gl. priročnik toplotnih prevodnosti). Zmanjšanje transmisijske toplote pa ima praviloma za posledico nižje ogrevalne stroške.

S čim je ta zmogljivost zagotovljena?

Delnokeramični tanki nanos Thermo-Shield omogoča zaradi svoje edinstvene sestave izjemno dober oprijem. Preprečuje nastajanje mikrorazpok in mehurčkov, ne uničuje ga UV-sevanje in je odporen proti mnogim škodljivim fizikalnim obremenitvam, ki se sicer pojavljajo v gradbeništvu.
Nanosi Thermo-Shield izboljšajo splošni energetski izkoristek vsakega gradbenega elementa, in sicer s sušenjem podlage, ločevanjem vlage v podlagi pod nanosom in optimalnim izkorišÄanjem sončnega sevanja. Sam gradbeni element s tem pridobi boljše in dolgoročne "izolacijske lastnosti".

Kakšen pa je gradbeno-pravni vidik (NEMČIJA)?

Po zakonu o varčevanju z energijo iz leta 1976 mora biti energetska varčnost materiala izkazana pri pooblašÄeni preskuševalni ustanovi. V primeru Thermo-Shielda je slednja zagotovljena z atestoma TWS-AC-24-10-99 in TWS-AC-30-10-99, ki ju je izdal inštitut Schall- und Wärmestelle v nemškem Aachnu. Načrtovalcu, obdelovalcu in končnemu (u)porabniku je jamstvo zagotovljeno s patentiranim principom delovanja in s atesti. Podjetje Thermo-Shield-Deutschland AG prevzema razen tega jamstvo za proizvod in njegovo ekonomsko propagando. Nadaljnje gradbeno-pravne prilagoditve in izboljšave so v pripravi.

Kakšno končno korist ima torej (u)porabnik?

Tako premaz Thermo-Shield INTERIEUR kakor Thermo-Shield EXTERIEUR ustvarjata ugodno bivalno okolje. Razen tega lahko z njuno pomočjo že vnaprej preprečimo moteče, delno celo zdravju škodljive pojave, ki nastanejo ob uporabi konvencionalnih materialov. Z ozirom na energetske oz. ogrevalne potrebe Slovenije, lahko torej s Thermo-Shieldom prihranimo veliko energije.

Poglavitne lastnosti materialov Thermo-Shield:
  • dolga življenjska doba
  • lahka in učinkovita izvedba zašÄita in ohranitev kakovosti gradbenega materiala
  • dober optični vtis
  • prava rešitev za mnoge probleme pri zašÄiti spomenikov (objekti pod spomeniškim varstvom)
  • energijska varčnost zaradi bistvenega zmanjšanja toplotnih izgub zidu
  • zanesljivost, dokazana z atesti državno priznanega inštituta
  • razvoj plesni se prepreči
  • lahko vzdrževanje, visoka odpornost na mehanske poškodbe
  • hitra amortizacija
Thermoshield je termokeramični zašÄitni nanos, ki s svojim delovanjem izsuši material, zaradi česar tudi pri trajnem vplivu atmosferskih sprememb gradbeni material obdrži približek teoretično določene izolativnosti. Energetski prihranek, ki ga omogočajo izdelki Thermo-Shield, temelji na odvajanju vlage iz obstoječega gradbenega materiala in zmanjševanju izparilne energije na zunanji strani stene. Mehanizem odvajanja vlage temelji na patentiranem postopku (registriranem pri Nemškem in Evropskem patentnem uradu).

Keramični mehurčki z vakuumom, ki so jih razvili pri NASI za potrebe oblaganja vesoljskih plovil, so vmešani v posebej prilagojeno akrilno osnovo in tako sestavljajo 47% nanosa Thermo-Shield, ki ima izjemne fizikalne učinke.

Dodatne informacije: Matjaž Traven 00 386 31 622 699