Prodaja koles in kolesarske opreme
Kolesarski servis
Pikado in oprema arrows - zabava in prosti čas
Najboljša pirotehnika v mestu
Ribičija - vse za športni ribolov
Servis smuči in desk - profesionalni ski servis
Servis koles - profesionalni kolesarski servis
STIGA - namizni hokej in nogomet
»
»

CONFERENCE BIKE

Neverjetna novost! Sedem oseb sedi v krogu in z močjo svojih mišic premika atraktivno kolo Conference Bike. Samo v Kolesarskem centru Sevnica – edini v Sloveniji! Najemite Conference bike in doživite nepozabno zabavo!

Zabava za sedem oseb - conference bike  Conference bike za vroče dni - ohladite se pod senčnikom  Poročna vožnja  Poročna vožnja

KOTALEČA SE ZABAVA ZA SEDEM KOLESARJEV


Po nekaj minutah se začnejo pogovarjati celo popolni tujci. Odrasli se spremenijo v norčave otroke. To ni samo prevozno sredstvo, naprava za rekreacijo, ampak tudi zabavišče na kolesih. Na njem uživajo različne skupine po vsem svetu.


KOMUNIKACIJSKI ČUDEŽ


Conference Bike je skupinsko kolo, ki v zelo kratkem času pomaga vzpostaviti komunikacijo med potniki in razveže jezik tudi največjim molčečnežem. Pri vožnji je pomembno skupinsko delo. Vsak pomaga po svojih močeh in prispeva k skupnemu cilju – potovanju. Je vozilo za družabne priložnosti: rojstne dneve, obletnice, družinske izlete, piknike, zaključke, tečaje, promocijske prireditve, seminarje, družinsko terapijo, antistresno terapijo, festivale, tematske parke, športne dneve in kulturne dogodke.


KOMU JE NAMENJEN

  • za team-building,
  • kot varno prevozno sredstvo za slepe ali/in gluhe s šoferjem,
  • za starejše, ki imajo težave z ravnotežjem in se sicer s kolesom ne morejo peljati.
V prvi vrsti pa gre za zabavo, sprostitev, sklepanje prijateljskih vezi med ljudmi in spoznavanje. Ni čudno, da se med vožnjo na njem ljudje lahko zaljubijo. Pri nas, v Kolesarskem centru Sevnica, si lahko kolo izposodite, rezervirate, ali pa kupite darilni bon za svoje prijatelje, sodelavce in sorodnike. Na njihovih obrazih boste lahko videli tipične simptome uporabe tega kolesa: nasmehe, smeh, mahanje in veselo hupanje. Kaj bi lahko boljšega podarili?

KDO IZDELUJE TAKŠNE REČI?

Kolo je plod prizadevanj treh nemških inženirjev iz Hanovra. Ukvarjajo se z razvojem nevsakdanjih vozil na človeški pogon, ki služijo zabavi ali tudi v terapevtske namene. Kolesarski center Sevnica je trenutno edini lastnik takšnega kolesa v Sloveniji.

LAHKIH NOG NAOKROG

Po veljavni nemški zakonodaji se je Conference Bike-om dovoljeno voziti po cestah. Zaradi izjemne širine mu ni treba uporabljati kolesarskih poti. Na voljo je tudi pozitivno pravno mnenje ADFC-ja.
Pri uporabi v turizmu, rehabilitaciji, teambuildingu ali kot paša za oči, lahko uporablja tudi poljske in gozdne poti. S Conference Bike-om ste vsepovsod doma. Tudi na porokah.

NEKAJ OSNOVNIH PODATKOV

Conference bike, ki mu pravijo tudi konferenčna miza na kolesih, je kreacija ameriškega izumitelja in umetnika Erica Stallerja, ki živi v Amsterdamu. Inženirja Tilmann Sauerwein in Frank Lienhard ter arhitekt Ingo Kollibay iz Hannovra so mu vdihnili življenje, ko so ga razvili in skonstruirali v podjetju Saliko v Hannovru.
  • Velikost: 1,8 x 2,5 m, ne potrebuje posebnega dovoljenja za vožnjo po cesti
  • Hitrost: 15 do 20 km/h
  • Teža: 230 kg, primerno za skupno težo s potniki 1000 kg
Lahko ga vozi tudi ena oseba. Če se jih vozi več, lahko vmes kdo tudi neha pedalirati.

NEKAJ ZANIMIVOSTI

Leta 2003 se je Staller odločil Conference bike uporabiti za promocijo miru in sožitja med narodi na svetu. Eric si je nadel masko predsednika Busha, njegovih 6 prijateljev pa je igralo Castra, Blaira, Mandelo, Putina, Mao/Jianga in Arafata. Odpravo je poimenoval "mirovni tank". Medtem ko so kolesarili po Amsterdamu, so se pretvarjali, da delajo na mednarodnem sporazumu. Ulice so bile polne navdušenih domačinov in turistov.Conference Bike si v Nemčiji lahko izposodite za okoli 200 €/dan, pri nas pa za 89 €/dan.

POGOSTA VPRAŠANJA


Ali obstaja certifikat o TÜV preizkusu?

Ne. TÜV preizkus ni predviden za kolesa. Kolo izpolnjuje vse predpise StVZO in standarda DIN 79100,
kar je potrjeno tudi z oznako CE.

Zakaj potrebujemo Conference Bike?

Zakaj potrebujemo zabavo in komunikacijo?
Kolo je uporabno v mnogih panogah: turistični centri, rehabilitacija, sejmi, zabave ...

Koliko stane ConferenceBike?

Kolo 9500 EUR netto, franco Hannover (11.000 EUR bruto).
Razvit je za promocijske namene. Vzdrževanje je nazahtevno. Kolo je tudi zelo robustno in je kos vsakodnevnim obremenitvam strank.

Kako lahko pride Conference Bike na našo prireditev?

Po Conference Bike lahko pridete sami in ga odpeljete. Imamo posebej zanj prilagojeno atestirano prikolico. Če za transport kolesa poskrbimo mi, za razdalje do 150 km zaračunamo po 0,5€/km. Vsa potrebna navodila dobite pri nas.

Ali ima Conference Bike dovoljenje za vožnjo po cesti?

Ekspertiza kolesarskega strokovnjaka N. Huhn, ki sodeluje tudi z ADFC, je pokazala, da gre pri Conference Bike-u za kolo. Lahko se uporablja na vseh cestah, ki so dovoljene za kolesarje. Glede na njegovo širino mu ni treba uporabljati kolesarskih stez. Vozila na človeški pogon v Nemčiji ne potrebujejo nobenega posebnega soglasja.Kolo je opremljeno z odsevniki, lučmi in disk zavorami. Zraven seveda sodi tudi zvonec! Conference Bike je tudi prijavljen kot tehnična novost in kot tržna znamka.

Ali je kolo ob najemu zavarovano?

Pri privatnem najemu nosi tveganje izposojevalec (voznik). V primeru prireditev pa se kolo zavaruje v okviru prireditve.

Več informacij o najemu dobite v rubriki "izposoja koles" .